A treia oară consecutiv în finala Cupei României

28/10/20230
Rugbiștii noștri au învins Steaua, în semifinalele Cupei României. Alb-violeții s-au impus în deplasare, în această confruntare în manșă unică.

Bucureștenii au început mai bine, printr-un eseu al lui Strătilă, transformat de Vlăduț Popa. Răspunsul echipei noastre a venit de la Alin Conache, din două lovituri de pedeapsă (7-6). Până la pauză, Savin – eseu transformat de Popa și Conache, cu încă o lovitură de pedeapsă au fixat tabela la 14-9.

S-a făcut chiar 21-9 (eseu Butnariu, transformare Popa), dar băieții noștri nu au cedat. Un moment psihologic important s-a consumat în minutul 53, când Stephan Shennan a plecat din propriul 22 și s-a oprit doar după ce a culcat mingea în terenul de țintă advers. Conache a transformat pentru 21-16.

Intrat în partea a doua, aripa Kemal Altinok a pus încă un eseu, în minutul 70, aproape de colț și Conache a transformat din poziție dificilă, aducând Timișoara în premieră la conducere, 23-21.

Avea să fie scorul final, pentru că Steaua a mai avut o singură șansă de a puncta, printr-o lovitură de pedeapsă de la aproape 50 de metri, care nu a avut nici direcția bună, nici forța necesară.

Cum am declarat și înainte de meci, este un moment când ni se va spune dacă am lucrat cu folos în acest an. Am făcut un pas important, dar nu decisiv pentru atingerea obiectivelor propuse. Efortul individual pus în slujba echipei a fost răsplătit pe măsură, iar efortul din apărare a fost răsplătit prin niște turnover-uri care ne-au pus în situația de a marca două eseuri cu cele două aripi. Nu pot decât să-i felicit pe băieți, este victoria lor.

Valentin Calafeteanu, antrenor SCM USV Timișoara

Eugen Căpățînă a părăsit terenul comoționat, dar Sebastian Vasilovici, cel ce l-a înlocuit pe postul de taloner, a avut o evoluție foarte curajoasă.

Omul meciului a fost declarat Alin Conache, care a evoluat ca mijlocaș la grămadă în prima repriză și apoi ca uvertură, după intrarea lui Gabriel Rupanu. Este al doilea joc consecutiv cu puncte marcate pentru tânărul nostru rugbist, după ce Alin a marcat și pentru România, la Cupa Mondială, în partida cu Tonga.

A doua semifinală, Dinamo – CSM Știința Baia Mare, se joacă abia în primăvara anului viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a fi la curent cu noutățile despre echipa noastră.

CLUBUL SCM TIMIȘOARA

© 2022 SCM Rugby Timișoara | Politica de confidențialitate | Web Design: SAINO