Ziua perfectă: tribune pline și calificare în finală | VIDEO

26/10/20220
Echipa noastră s-a calificat în finala Cupei României la rugby, după ce a întrecut-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 13-10 (7-7), pe teren propriu, în prima semifinală a competiţiei. Gabriel Rupanu a fost desemnat omul meciului, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Rugby.

Vizitatorii au deschjis tabela, printr-un eseu de penalizare, în minutul 18, fază la care Digo Mosese a văzut cartonașul galben. Chiar și în inferioritate numerică, Feoefaaki Holoia a pus balonul în terenul de țintă nouă minute mai târziu, iar Florin Vlaicu a transformat pentru a restabili egalitatea, 7-7, scor cu care s-a intrat la cabine.

În fața unui stadion plin (circa 800 de spectatori), cele două echipe au oferit o parte secundă echilibrată, cu puține prezențe în 22-ul advers. Fără trei piese importante – Valentin Popârlan, Alexandru Bucur, Tiqe Iliesa, toți accidentați – Timișoara a jucat aproape tot meciul în primul XV.

Partida s-a decis în ultimele minute, din trei lovituri de pedeapsă: Vlaicu a făcut 10-7, Jondre Williams a egalat, dar ultima replică a avut-o mijlocașul la grămadă al formației noastre (VIDEO, punctele victoriei și bucuria de final, AICI).

Leii au fost usținuți din tribune și handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara, aflați și ei între două meciuri de calibru, victoria de la Oradea și jocul de acasă cu Minaur Baia Mare (sâmbătă, ora 18,00).

„Așa cum ne așteptam a fost un meci care pe care, pe muchie de cuțit și nu se putea termina altfel decât cu această tensiune. Mă bucur enorm pentru băieți: au înțeles că pentru a depăși acel moment negru trebuia să ne calificăm în această finală, mai ales că suntem deținătorii trofeului. Am mare încredere că vom merge în decembrie în finală și vom menține trofeul la Timișoara”

Valentin Calafeteanu, antrenorul SCM USV Timișoara (interviul integral, AICI)

Primul XV: 1. MIHAI LAZAR, 2. Eugen CAPATINA, 3. DIGO MOSESE – 4. IONUT Lucian MURESAN, 16. DORIN LAZAR – 6. KEMAL ALTINOK, 7. VLAD NECULAU [C] – 8. FEOEFAAKI HOLOIA – 9. GABRIEL RUPANU, 10. FLORIN VLAICU – 11. IULIAN MACOVEI, 12. KHVICHA JGERENAIA, 13. MANUMUA TEVITA, 14. CORRADO STETCO – 15. SHENNAN STEPHEN

SCM USV Timişoară este deţinătoarea trofeului pe care l-a câştigat data de 2 aprilie, după 22-15 cu CSM Ştiinţa Baia Mare, în finala ediţiei 2021 a competiţiei.

Joi are loc a doua semifinală, CSA Steaua – CSM Ştiinţa Baia Mare (Stadion Steaua – Bucureşti, ora 19:00). Finala este programată în luna decembrie.

 

Foto: Zborul balonului spre buturi, la lovitura de pedeapsă executată de Florin Vlaicu, faza care a decis meciul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a fi la curent cu noutățile despre echipa noastră.

CLUBUL SCM TIMIȘOARA

© 2022 SCM Rugby Timișoara | Politica de confidențialitate | Web Design: SAINO