Ultimele 80 de minute ale anului, de nota zece

09/12/20230
SCM USV Timișoara a câștigat detașat ultimul meci din anul 2023, finala mică a Ligii Naționale, jucată cu Steaua, în Ghencea. Nu este, însă, ultimul joc al sezonului, căci alb-violeții mai au de disputat finala Cupei României.

Pe un teren foarte greu, Leii au început tare meciul și la prima apariție în 22-ul advers au pus eseul, după un mol de margine, în care purtătorul de balon a fost căpitanul Eugen Căpățînă (minutul 3). A transformat Dănuț Jipa și s-a făcut 7-0.

Steaua a dus apoi jocul în jumătatea echipei noastre și chiar a fost la un metru de terenul de țintă, unde însă a ținut mingea la sol și nu s-a ales cu încercare. În cele din urmă, bucureștenii au ales să dea la bețe, la o lovitură de pedeapsă și au făcut 7-3 prin Nichitean (minutul 14).

A doua jumătate a primei reprize a fost dominată de echipa noastră, care a transformat o lovitură de pedeapsă prin Jipa (min. 25), iar apoi și-a trecut în cont și al doilea eseu, prin Gabriel Rupanu. Jipa a fructificat încă o dată din momentul fix, cu o transformare care a atins butul din stânga și a stabilit scorul pauzei, 17-3.

Partea secundă a jocului a aparținut tot băieților noștri, chiar dacă aceștia nu au mai pus eseuri. Alin Conache a făcut 20-3, dintr-o lovitură de pedeapsă de la 30 de metri, după care Steaua a reușit o încercare netransformată, prin Butnariu, la capătul primei ore de joc (20-8). Cu o apărare solidă, concentrați în toate momentele jocului, rugbiștii lui Valentin Calafeteanu și Valentin Popârlan au ținut gruparea bucureșteanu departe de buturile proprii și au încheiat partida fără emoții.

Până la final, Conache a mai înscris din două lovituri de pedeapsă, pentru scorul final de 26-8 (2-1 la eseuri). SCM USV Timișoara a încheiat meciul cu procentaj 100% (6/6) în tentativele de but.

Timișoara revine pe podiumul Ligii Naționale după doi ani în care s-a clasat pe locul al patrulea. Totodată, SCMT învinge Steaua în Ghencea a doua oară în această parte secundă a sezonului, după 23-21 în semifinala Cupei României.

Ultimul act al Cupei a fost amânat pentru primăvara anului viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a fi la curent cu noutățile despre echipa noastră.

CLUBUL SCM TIMIȘOARA

© 2022 SCM Rugby Timișoara | Politica de confidențialitate | Web Design: SAINO