SCM USV Timișoara dă 12 jucători la selecționata România A

08/01/20230
Naționala de rugby a României a intrat în anul participării la o nouă ediție a Cupei Mondiale, ce va avea loc în Franța. În perspectiva acestei competiții, dar și a Rugby Europe Championship, Federația a făcut demersuri ca stejarii să joace un meci de verificare încă din ianuarie.

Sub titulatura România A, tricolorii vor întâlni Italia A, sâmbătă, 21 ianuarie, la Viadana, pe stadionul Luigi Zaffanella, de la ora 15:00 (ora României). „Această întâlnire face parte din parteneriatul încheiat între cele două foruri de specialitate, parteneriat care prevede cel puțin o întâlnire oficială pe sezon între echipele reprezentative, la diferite niveluri, seniori, juniori, selecționate”, precizează FRR.

SCM USV Timișoara dă 12 jucători pentru această acțiune, care prevede și un cantonament de două săptămâni. Este vorba despre Ciprian Chiriac, Eugen Căpățînă, Laurențiu Nica, Lucian Mureșan, Vlad Neculau, Kemal Altinok (din pachetul de înaintare), Gabriel Rupanu, Alin Conache, Marius Simionescu, Stephen Shennan, Corrado Ștețco (din linia de treisferturi), dar și Mihăiță Lazăr, care va face parte din staff-ul tehnic al naționalei, ca antrenor pentru jocul în grămada ordonată.

Cei 12 se prezintă astăzi (duminică, 8 ianuarie) la București, la sediul FRR, unde are loc reunirea.

„Este o oportunitate foarte bună pentru jucători, dar și pentru staff pentru că, așa cum știm, este foarte greu să debutăm în Rugby Europe Championship fără meciuri de pregătire. Această partidă vine foarte bine având în vedere că ne reunim imediat după începutul anului, pe 9 ianuarie și cele două săptămâni de pregătire vor fi concretizate într-un meci. Mă bucur că vom avea un oponent puternic și că va fi un test bun în care îi vom putea vedea la lucru pe mulți dintre jucătorii pe care îi avem în vedere”

Selecționerul Eugen Apjok via Rugby Romania

Pe de altă parte, echipa noastră se reunește luni, 16 ianuarie, pentru a pregăti sezonul 2023, estimat a porni la drum pe 1 aprilie.

Foto: Leonard Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a fi la curent cu noutățile despre echipa noastră.

CLUBUL SCM TIMIȘOARA

© 2022 SCM Rugby Timișoara | Politica de confidențialitate | Web Design: SAINO